+ Reply to Thread
Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    01-05-2005
    Posts
    39

    OK my xv6600 doesn't see my 1gb card anymore

    I soft reset it hard reset it and it still doesn't see it, the sd card works in my laptop so I know it works it just won't see the 1gb sd card now in my xv6600 and I wanted to put some iguidance maps on it and I can't do that now cause the damn thing won't see the maps. So right now I'm restoring a sprite backup before I hard reset it. WTF I didn't pay 80 bucks for a card that doesn't work now. Has anyone else had this problem, and if so how did you fix it if you did?
    http://www.phpbbforfree.com - Free phpbb forum hosting.

  2. #2
    Registered User luv2chill's Avatar
    Join Date
    01-28-2005
    Location
    KS
    Posts
    2,456
    This is quite common. Your Sprite solution won't work--the problem is with the card. The format is corrupted such that the 6600 rejects it, even while your computer can read it. This has happened to a bunch of people (some it is the other way around--can be read on their PPC, but not on their desktop).

    Try downloading Storage Tools or Pocket Mechanic and see if you can reformat the card on your PPC (google to find those programs). Bottom line you may need to RMA the card.

    If you search for these keywords in google you'll find a ton of people having this problem:

    SD card corruption pocket pc

    I don't think it's a Pocket PC thing per se, as I seem to recall people with Treos (and digital cameras) having similar issues.

    Good luck to ya

    Dan

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    01-05-2005
    Posts
    39
    Well my laptop can read it fine so I don't really see the problem and I can format it in the laptop fine as well. Everything works except in the ppc.


    The sprite backup and restore was done cause I did a hard reset and have never done that so I didn't want to lose my data.
    http://www.phpbbforfree.com - Free phpbb forum hosting.

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    01-05-2005
    Posts
    39
    Ok I just tried both the programs you suggested but heres the thing. When I put the card into the slot in the 6600 it doesn't popup up sayign there is a card in there. Like usually when I put a card in there it would say there was a card in there and if it dodn't read it it would ask to reformat it but it just doesn't popup saying that there is a card in the slot at all. Nada nothing, its like the sd slot doesn't exist at all.
    http://www.phpbbforfree.com - Free phpbb forum hosting.

  5. #5
    Registered User luv2chill's Avatar
    Join Date
    01-28-2005
    Location
    KS
    Posts
    2,456
    Have you tried another card to make sure your SD slot didn't bite the dust?

    Aside from that, did you do the google search I mentioned? The net is littered with complaints of this nature, where the card works fine on one device but not on another. I think in many cases the only solution was to RMA the card.

    Dan

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    01-05-2005
    Posts
    39
    Originally posted by luv2chill
    Have you tried another card to make sure your SD slot didn't bite the dust?

    Aside from that, did you do the google search I mentioned? The net is littered with complaints of this nature, where the card works fine on one device but not on another. I think in many cases the only solution was to RMA the card.

    Dan

    well i got it at staples, so I'll just return it. its a san disk by the way.
    http://www.phpbbforfree.com - Free phpbb forum hosting.

  7. #7
    Registered User luv2chill's Avatar
    Join Date
    01-28-2005
    Location
    KS
    Posts
    2,456
    and you'll find that most people having problems were with Sandisk cards. Did you try another card to make sure it's not your slot?

    Dan

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    01-05-2005
    Posts
    39
    I don't have another sd card.
    http://www.phpbbforfree.com - Free phpbb forum hosting.

  9. #9
    Registered User luv2chill's Avatar
    Join Date
    01-28-2005
    Location
    KS
    Posts
    2,456
    Ok well since it's a sandisk it's probably the card. But either way you should be under warranty. Good luck.

    Dan

  10. #10
    wab
    wab is offline
    Registered User
    Join Date
    08-01-2003
    Posts
    21
    I've had a similar problem intermittently. I have two cards, and when one doesn't work the other doesn't. PocketMechanic is no help because it doesn't see the card when this happens. The 2-3 times I've had this happen, it has resolved mysteriously and spontaneously. I'm assuming its an intermittent hardware issue.

  11. #11
    Fisher of Men mwfielder's Avatar
    Join Date
    10-30-2003
    Location
    Arlington, TX
    Posts
    4,752
    Originally posted by thomor25
    I don't have another sd card.
    I'm more worried about the SD slot, since soft resets don't seem to do the trick. I didn't quite understand the post above--did you hard reset and the problem continued?

    But an easy way to test is to try another card--let us know how that turns out.
    Jeremiah 29:11

  12. #12
    Registered User
    Join Date
    01-05-2005
    Posts
    39
    well I think it is the sd slot, I tried another card today and it didn't find it but it still asks me to try and format it if I push the disk in all teh way. I'm gonna call verizon and see if I can get a replacement now, this frekkin sucks I can't load 700gb of maps for the east coast now to do gps.
    http://www.phpbbforfree.com - Free phpbb forum hosting.

  13. #13
    Registered User
    Join Date
    01-05-2005
    Posts
    39
    Well I've been on the phone with verizon for over 3 hours trying to get a replacement sent, I've been transferred 8 times and I've had my call dropped 2 times. This is a pain in the ass. Time is money and 3 hours to get a simple exhange done. funny thing is I got transferred to the guy that is accross from the guy who I order the phone from originally and he has been handling it now with a quickness so I'm glad I got him.
    http://www.phpbbforfree.com - Free phpbb forum hosting.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts