+ Reply to Thread
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Registered User michelle's Avatar
    Join Date
    08-14-2003
    Posts
    138

    Angry PPC6600 character input turns into symbol?

    i don't know if it's me or the unit. every time i try to reply to or start a message, the first character i type always ends up as a symbol first rather than the actual letter, i.e. if i type an "s" it comes out as a ")". this is rather annoying. i always have to delete and start over, then it comes out ok. anyone else run into this?

  2. #2
    Devil's Advocate dmackdaddy's Avatar
    Join Date
    03-11-2005
    Location
    SF Bay Area - Huge 49er Fan!
    Posts
    2,257
    25 cents says: Check your keyboard, it's probably set on LockFN.
    Check out my iAdviseMe (IT Advisories), i9erNews (49er news), iGreen (Green News) or my iGossip (celeb News) Apps at: http://www.iadvise.me/

  3. #3
    Registered User michelle's Avatar
    Join Date
    08-14-2003
    Posts
    138
    how do i know lockfn is active? silly question, sorry.

  4. #4
    Registered User sheureka's Avatar
    Join Date
    04-13-2005
    Location
    Arizona
    Posts
    1,538
    There is a little tiny fn next to the keyboard icon in the lower right hand corner - if it's on, just hit the function key again to unlock it. - sheureka

  5. #5
    Registered User michelle's Avatar
    Join Date
    08-14-2003
    Posts
    138
    no, it's not locked

  6. #6
    Registered User sheureka's Avatar
    Join Date
    04-13-2005
    Location
    Arizona
    Posts
    1,538
    Michelle, I think you're accidentally hitting the function key (on the bottom row) instead of the shift key (on the second row). See if that helps. - sheureka

  7. #7
    Registered User michelle's Avatar
    Join Date
    08-14-2003
    Posts
    138
    sheureka, thanks for your help. no, i do not press the function or shift keys. as soon as i get a text message, i choose "reply" and then slide open the keyboard and start typing. that first character is a symbol no matter what letter i start with. grrr! so strange.

    i just noticed that it occurs randomly. but more often than i'd like...

    ok, i am opening an sms right now...keyboard is closed. i hit reply on the bottom menu, slide out the keyboard...type in "s"...and what do you know. it's an "s". >:[

    but i swear i'm not lying or pressing the wrong keys! often i start with typing a symbol when i'm not even trying to.

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    04-19-2005
    Posts
    7
    Michelle, I have exactly the same problem - thanks for being brave and asking the question. I just assumed it was inherent to the software as it tried to automatically capitalize the first letter.

  9. #9
    Registered User
    Join Date
    03-07-2005
    Location
    Phoenix
    Posts
    184
    I don't have that problem, luckily. My issue with the symbols on this phone is that when you type "dont" or "im" and it converts it to "don't" and "I'm", it doesn't actually use the apostrophe, it uses some weird ass character. As a result of this, when Sanyo phones (not sure about anybody else) gets my text messages, it shows "I_m" and "don_t". Very annoying.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts