+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Registered User GadgetNut's Avatar
    Join Date
    03-19-2005
    Location
    Philly Burbs
    Posts
    228

    Odd - Phone switches to 1x every time I connect

    Hi all.

    I noticed over the past few weeks that every time I dial the phone, even when I'm in EVDO territory (which is almost always) the screen shows that I drop to 1X. In other words, if I have EV showing on the top bar of the home screen and I dial a number, when the call connects, the display changes to 1X.

    Anyone else having this problemd or have any thoughts?

    Jay
    If it ain't broke. . . break it!!

  2. #2
    coleslaw
    Join Date
    04-02-2008
    Location
    Orem, UT
    Posts
    12
    Everytime the phone has to connect to the voice network evdo is disabled. All cdma phones do this.

  3. #3
    Registered User GadgetNut's Avatar
    Join Date
    03-19-2005
    Location
    Philly Burbs
    Posts
    228
    Yeah, it's not disconnecting me from the internet connection. Maybe I never noticed before, but when the phone is not being used the little EV icon shows in the bar next to the signal strength but when I dial it switches to 1X. So it's not disabling or disconnecting anything. It's just switching to the 1X. Is that what you are saying? Just never noticed the icons switching before and my reception seems buggy lately so could just be that I'm looking now.

    I will probably hard reset soon (been fighting it so far) and see if it makes a difference.

    Thanks!

    Jay
    If it ain't broke. . . break it!!

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    05-09-2008
    Posts
    78
    It's normal. 1x for talking. EV for data.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts